Vampyrbehandling

Vampyrbehandling er en ikke-kirurgisk prosedyre som kan brukes til å behandle aknearr, kirurgiske arr, hyperpigmentering , ujevn og matt hudtone, fine linjer og rynker. Plasma er en komponent av blod som er full av helbredende vekstfaktorer. Når dette introduseres tilbake i huden, stimulerer vekstfaktorene kollagenproduserende celler og dannelse av nye blodkar, noe som resulterer i at huden ser forfrisket og forynget ut.

 Blodplaterikt plasma består av to elementer: plasma, eller den flytende delen av blod, og blodplater, en type blodceller som spiller en viktig rolle i helbredelsen i hele kroppen. Blodplater er velkjente for sine koagulasjonsevner, men de inneholder også vekstfaktorer som kan utløse cellereproduksjon og stimulere vevsregenerering eller tilheling i det behandlede området.

Vampyrbehandling bidrar til en forbedring av hud og inneholder flere ulike vekstfaktorer og cytokiner (signalmolekyler) som forebygger aldring av hud, stimulerer til fornyelse av ulike typer vev og til helbredelse av bein/bløtvev. Stamceller og vekstfaktorer igangsetter nydannelse av blodårer og reparasjon av hud og annet vev. I denne hudbehandlingen brukes personens eget blod og dermed er det ingen risiko for allergiske reaksjoner.

Hvordan utføres en vampyrbehandling?

Det først steget i denne behandlingen innebærer at det tas blod fra pasienten; det sentrifugeres deretter for å skille ut plasmaet. Dette plasmaet injiseres deretter inn i huden din ved hjelp av en injeksjonsanordning. Injeksjonsanordningen brukes til å penetrere huden og introdusere dine egne reparasjonsceller i dermis for å indusere reparasjon. Teknikken med injisering er praktisk talt smertefri ved bruk av injeksjonsapparatet etter bedøvelseskrem. Hele behandlingen tar omkring en time.

Dette er også en super forebyggende behandling. Det er alltid lettere å forebygge enn å reparere.

Hva brukes vampyrbehandling til?

Behandlingen brukes mye innenfor muskel og skjelett smerter samt skader, tannkirurgi og idrettsmedisin i tillegg til de kosmetiske prosedyrene.

Behandlingen benyttes vanligvis på ansikt/hals men kan også benyttes på andre deler av kroppen. Brukes ofte til hudfornyelse, jevnere hudfarge, solskadet hud, utsetter aldring ved å redusere linjer, rynker og porer, akne arr, pigmenter, mørke ringer under øynene. Behandlingen er også ideel for hårtap og i forbindelse med arr, sår og strekkmerker.

Hudforyngelse

Vampyrbehandling reduserer rynker og andre aldringstegn. Behandlingen er en foryngende cellebehandling, som gjennom vekstfaktorer/stamceller i våre blodceller stimulerer hudens cellefornyelse, produksjon av collagen og elastin. Dette medfører til at huden får tilbake sin glød, fasthet og blir hydrert. 

Hårtap

Injeksjonene i behandlingen er effektive både for å forhindre hårtap og fremme ny hårvekst. Vampyrbehandling kan også hjelpe til med å stimulere hårvekst etter hårtransplantasjoner.  

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

For hudfornyelse:

Den anbefalte protokollen for optimale resultater er 3-4 behandlinger med 4-6 ukers mellomrom. Etter at disse behandlingene er fullført, kan noen pasienter trenge vedlikeholdsbehandling en eller to ganger i året. Pasienter som røyker eller har mye solskader vil ha behov for flere behandlinger. Behandlingsresultatet når sin topp etter ca 8 til 10 uker. 

 

For hårvekst:

Det anbefales månedlig behandling de første 3 månedene, deretter hver 3. måned det første året (6 behandlinger det første året i månedene 1, 2, 3, 6, 9 og 12). Samlet sett har mannlige og kvinnelige pasienter hatt positive resultater fra injeksjonene når det gjelder gjenvekst, økt hårtetthet og forbedret livskvalitet. Resultatene i behandling mot hårtap har vist en stor økning i graden av hårvekst mellom 3. og 6. måned. 

Fordeler med vampyrbehandling?

  • Kan brukes på alle hudtyper og hudfarger hele året
  • Ingen risiko for allergiske reaksjoner
  • Ikke-kirurgisk prosedyre
  • Fremming av cellevekst
  • Stimulerer kollagenproduserende celler
  • Stimulerer dannelse av nye blodkar
  • Fremmer ny hårvekst
  • Fremmer vevsregenerering

Hva er bivirkningene?

Ettersom ditt eget plasma brukes, er det en relativt sikker prosedyre med svært liten sjanse for reaksjon på plasmaet. Det er imidlertid mulig at en person kan ha irritasjon, smerte eller blødning relatert til injeksjonsstedet. De fleste pasienter opplever hevelse etter injeksjon hvor hodebunnen forblir noe rosa og nummen i noen timer. Man kan være rød og litt hoven i det behandlede området. Rødheten forsvinner som regel i løpet av de første 24 timene

Trenger jeg å gjøre noe som forberedelse til denne behandlingen?

 

Vennligst informer oss før behandling hvis du tidligere har hatt forkjølelsessår på huden eller leppene. Denne virale infeksjonen kan reaktiveres i disse områdene ved enhver injeksjonsbehandling. Du kan bli pålagt å ta en antiviral medisin som Valtrex på behandlingsdagen og i flere dager etter behandlingen.

Når vil jeg se resultater?

For å oppnå de beste resultatene anbefales det at pasientene har 3-4 økter fordelt med 4-6 ukers mellomrom. Pasienter vil merke en forbedring i hudtekstur den første måneden. Maksimal kollagenregenerering skjer rundt 3 måneder etter den første behandlingen. Resultatene opprettholdes vanligvis i 18-24 måneder. Å opprettholde resultatene krever vanligvis 1-2 årlige touch-up-behandlinger.

Litt av historien om behandlingsmetoden

Hematologer opprettet begrepet blodplaterikt plasma på 1970-tallet. I 1986, Knighton et al. var de første forskerne som beskrev blodplatekonsentratprotokoller og kalte dem autologe blodplateavledede sårhelingsfaktorer (PDWHF). Siden utformingen av protokollene har disse teknikkene blitt brukt i økende grad i estetisk medisin. Siden slutten av 1980-tallet har denne behandlingen blitt brukt i regenerativ medisin. historien til behandlingen er minst 70 år gammel. Derfor er metoden tilstrekkelig etablert til å tillate bred anvendelse innen medisin og spesielt innen kosmetisk dermatologi.

De nyeste forskningsresultatene innen kosmetisk dermatologi viser at kombinert behandling gir mer organiserte kollagenbunter i huden sammenlignet med vampyrbehandling alene dvs vampyrbehandling og laserbehandling eller vampyrbehandling og mikronåling.

 

Trykk på bilde for zoom

Vampyrbehandling